Vijf plekken in Europa waar je koffie of thee móet hebben gedronken

hipster koffie thee hip Europa
Als je op reis bent wil je natuurlijk ook genieten van een goede kop koffie of thee. Op reis met Ome Hein zocht speciaal voor jou vijf hippe koffiebars en tearooms in Europa waar je koffie of thee móet hebben gedronken. Enjoy!
  1. The Mad Hatter in Antwerpen: Ben je bij op bezoek bij onze zuiderburen, breng dan zeker een bezoek aan The Mad Hatter. Een redelijk nieuwe, hippe koffiebar in hartje Antwerpen, aan de Melkmarkt. Niet alleen voor een koffie of thee, nee, ook de sandwiches zijn een aanrader. En, je kunt hier ook terecht voor een heerlijk ontbijt van yoghurt met huisgemaakte granola.
  2. Art Cafe Sienna in Riga. Wil je het gevoel hebben in de jaren twintig van de vorige eeuw te zijn beland? Sienna ligt aan de Alberta Iela, dé Jugendstilstraat van Riga. Waan je voor even terug in de tijd en geniet er van de ruime keuze aan thee. Ondertussen kun je je hart ophalen in een van de vele kunst- en fotografieboeken die er verspreid liggen.
  3. Café Cuma in Istanbul. Hier komt jong, hip en creatief Istanbul voor een kop koffie. Een relaxte plek om met je laptop neer te strijken en jezelf te verrassen met een café latte. Ligt een beetje verstopt Çukurcumastraat in de populaire en moderne wijk Beyoglu.
  4. Babington’s Tea House in Rome. Geloof het of niet, een authentiek Engelse tearoom midden in de Italiaanse hoofdstad, naast de Spaanse trappen. Niet goedkoop, wel een hele belevenis. Kies een van de exclusieve losse theeën die ze er op de kaart hebben staan, verbaas je over het serviesgoed (zilver!) en neem dan ook maar een veel te dure scone of muffin. Vergeet niet je pink omhoog te houden terwijl je aan je thee nipt.
  5. Moustache Coffee House in Porto. De snor is natuurlijk het bekendste symbool voor de hipster. Daar maken ze bij Moustache dankbaar gebruik van. Dit trendy koffiehuis ligt aan een van de leuke pleinen van Porto. Ze maken er een heleboel soorten koffie – en hebben er lekkere taart.

3 thoughts on “Vijf plekken in Europa waar je koffie of thee móet hebben gedronken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top