Van strandpaviljoen naar strandpaviljoen op Texel

Texel waddeneiland ORMOH winter kamperen

Kamperen op Texel terwijl het toeristische seizoen nog niet is begonnen, wie bedenkt dat nou? Het leek ons een goed plan (was het ook), want daardoor zou het wel lekker rustig zijn op dit Waddeneiland (ook dat was het). Om goed warm te blijven droeg ik een thermolegging, broek, dikke sokken, een hemdje, een tshirt, een shirt met lange mouwen en een dikke wollen trui daar weer overheen. En een muts en een sjaal en een winddichte leren jas. Dat was te doen. Natuurlijk was het niet moeilijk om op te warmen: tijdens onze strandwandeling liepen we gewoon van strandpaviljoen naar strandpaviljoen, waar we dan een Texels biertje nuttigen.

Het grappig is dat de strandpaviljoens op Texel opeenvolgende naam hebben. We begonnen bij Paal 17, gingen toen naar Paal 19, toen naar Paal 19,5 en zo verder. Biertjes waren er genoeg, evenals cappuccino en hamburgers.

Wat we verder hebben gedaan? Lammetjes knuffelen, het was ten slotte april en het voorjaar kwam er aan. En er zijn meer dan genoeg lammetjes op Texel. Wit, fluffy, zacht, schattig, aan mij was dat wel besteed. En (nu wordt het nog erger) ik heb zelfs een kuikentje vastgehouden. Mijn hele leven was toen weer compleet. Het liefst was ik voor altijd in die boerderij gebleven. Of had ik een huisje gekocht op het eiland.

Texel kuiken kamperen winter
Te lief

2 thoughts on “Van strandpaviljoen naar strandpaviljoen op Texel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top