Stedentrip in Spanje: ontbijt, lunch en diner in Sevilla

Sevilla tapas Spanje Toro del Oro

Elke stedentrip is het weer zo ver: de eeuwige zoektocht naar iets te eten. In Florence eindigde ik in de MacDonalds. In Porto eindigde ik in de MacDonalds. In Budapest eindigde ik bij de Subway. Niet omdat er geen leuke restaurants of cafés waren. In tegendeel. Ik kon niet kiezen. Toen ik in februari naar Sevilla ging was ik vastbesloten om daar iets aan te doen. Ik zou lekker gaan eten en genieten van Spaanse tapas. Om een lang verhaal kort te maken: het was zwaar, maar het is gelukt.

Ontbijt

Het Spaanse ontbijt bij uitstek is toast met tomaat, olijfolie, peper en zout. Niets kan dat verslaan. Helemaal niets. Nooit niet. Beeld je eens in: een knapperig geroosterde, stevige snee brood met een krokante korst, licht ingesmeerd met de beste extra vergine olijfolie, belegd met een tot puree gemalen tomaat waarvan je gewoon weet dat ie genoeg zonuren heeft gehad, bestrooid met zeezout en peper. Dan begint je dag gelijk zonnig.

Tapasbar TocToc is een goede plek voor zo’n ontbijt in Sevilla. Deze tapasbar ligt vlakbij de bekendste bezienswaardigheden en is tevens een hostel. Maak je ontbijt compleet met een groot glas verse jus.

Sevilla sinaasappel
Op straat in Sevilla liggen overal versgeperste Sinaasappels 😉

Lunch

Tijdens de lunch is het in Spanje tijd voor het diner. Beter gezegd: tijdens de lunch is het in Spanje tijd voor tapas. En waar kan je dat nou beter doen dan in de joodse wijk Santa Cruz, een wijk in Sevilla die bekendstaat om de kronkelige straatjes en vele tapasbars? Wij belanden bij Bar Carmela, waar we zelfs in februari op het terras konden zitten (lang leve terrasverwarmers!). De keuze aan verschillende gerechten was erg uitgebreid. Alles kon besteld worden op normale grote of op tapasgrootte. Wij gingen voor dat laatste en bestelden een hele verzameling kleine gerechtjes. Met name de zwarte rijst met inktvis en het taartje van vijg en geitenkaas met een dressing van balsamicoazijn zijn heerlijk.

Tapas Sevilla Rijst Lunch
Tapas in Sevilla: Zwarte rijst met inktvis… hmm

Diner

Natuurlijk heb je aan het einde van de dag nog steeds honger. Ik wel in elk geval. Misschien leg ik te grote afstanden af te voet, dat zou ook kunnen. Afijn, in de avond is het dan de gelegenheid om de lunch nog eens fijntjes over te doen. Natuurlijk wel met een cerveza erbij. Let er wel op: in Sevilla eet niemand om 18:00. Denk je dat dat wel kan, dan zit je dus in je eentje ergens in een bar. Is grappig, maar ook wel lichtelijk ongemakkelijk (ik spreek uit ervaring). Ga dus liever twee, drie, vier uur later. Is ook gezelliger. Voor nog meer lekkere tapas raad ik wijnbar Pelayo aan. De inrichting is een combinatie van strandtent en bruin café. De tapas zijn er goed. Gefrituurde aubergines en avocado gevuld met garnalenrijst, zo lekker, dat vergeet ik nooit meer. Natuurlijk sluit je de avond af met een toetje. Neem een ijsje bij Amorino, een keten die op meerdere plakken in de stad zit. De (in dit geval) jongeman achter de toonbank maakt er een waar kunstwerk van dat je bijna niet durft op te eten.

Amorino ijs Sevilla toetje
Een waar kunstwerk: ijs in bloemvorm bij Amorino in Sevilla

4 thoughts on “Stedentrip in Spanje: ontbijt, lunch en diner in Sevilla”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top