tomehein.nl/xmlrpc.php" /> Op reis met... Manouk naar Noorwegen - Op reis met ome Hein tomehein.nl/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
oslo Noorwegen scandinavie rondreis stedentrip bezienswaardigheden

Voor deze editie van “Op reis met…”blijven we nog even in Scandinavië. Manouk (25) van de reisblog Groetjes uit Verweggistan neemt ons mee naar Noorwegen, in het bijzonder naar de Noorse hoofdstad Oslo. Daar verbleef ze drie dagen.

Je bent naar Oslo geweest…. Hoe kwam je op het idee?

Mijn zusje was voor haar studie een aantal maanden in Bergen, ook in Noorwegen. Omdat de treinreis van Oslo naar Bergen bekend staat als heel mooi, besloten mijn vriend en ik zowel naar Oslo als Bergen te gaan en tussendoor met deze trein te gaan. Dit kwam ook voort uit het feit dat het ticket niet heel goedkoop was: dan kun je dus beter wat langer gaan.

toorgebouwen met moderne architectuur. Ertussen kun je gekke kunstwerken vinden en de gebouwen naast elkaar geven een mooi gezicht. De meeste bezienswaardigheden in het centrum zijn wel mooi, maar dit vond ik de meest bijzondere.

toen de koning jarig was. Er stond een superlange rij bij het Koninklijk Paleis en wij wilden er al bijna in gaan staan, want ik dacht dat we naar binnen konden. Dat was een beetje dom, want ik wist al dat hij dicht was in de zomer. Ik houd echter erg van paleizen, dus een meisje kan hopen, toch? ;). Het bleek dus dat de koning jarig was en dat je hem kon feliciteren. Hij was er niet persoonlijk, maar je kon iets in een boek schrijven. Dat hebben we geleerd van de aardige serveerster in het koffietentje waar we later kwamen.

Iets anders wat ik erg leuk vond was dat we besloten om de berg op te reizen richting de skischans Holmenkollen voor een mooi uitzicht over de stad. De metrorit erheen bleek voor een groot deel bovengronds te zijn en ik vond de uitzichten vanuit de metro echt heel mooi! Bijna leuker dan de eindbestemming.

tot de Airbnb zonder hak onder mijn schoen gelopen en de volgende dag zijn we begonnen met schoenen kopen. Ik liep vervolgens de rest van onze vakantie op knalpaarse Vans door de sneeuw die totaal niet matchten met mijn kleding, haha.

torische gebouwen, vond ik dit wel een heel leuke afwisseling. Ik vond de moderne gebouwen ook mooi en dat is ook weleens anders.

Iets anders wat ik heb geleerd is dat Noren heel erg van koffie houden! Ze drinken erg veel koffie. Ik heb dan ook genoten van de tormen tot prachtige meren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top