tomehein.nl/xmlrpc.php" /> Op reis met... Louis naar Roemenië - Op reis met ome Hein tomehein.nl/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
Roemenië Timisoara Siria platteland zomer zon zonnig stedentrip zomervakantie citytrip bezienswaardigheden

Nog niet zo lang geleden kregen wij via onze tochten langs watervallen en meren (lacul dracului cheile nerei). Wat ik eigenlijk het leukste aan die hele reis vond, was dat we ’s avonds altijd naar een hotelletje gingen om te eten en drinken. Het traditionele eten is echt de moeite waard. Het bier is ook spotgoedkoop en de mensen waren vriendelijk. Tijdens deze reis hoorde van Timisoara. En nu, vier jaar later, keerde ik dus naar Roemenië terug. Wat me opviel is dat niemand, maar dan ook niemand deze stad kende. De grootouders van m’n vriendin vonden zelfs dat het er gevaarlijk was omwille van zigeuners en dergelijke…

Wat zijn volgens jou de mooiste bezienswaardigheden daar?

Het kostte ons even de tijd om uit te vogelen hoe de stad precies in elkaar zat. We kwamen namelijk aan op een zaterdag, en de zaterdag en zondag zijn blijkjbaar de dagen dat veel winkels en ook het toerismebureau gesloten zijn.

Het centrale plein, Piaţa Victoriei is erg mooi. Daar zie je de bekendste kathedraal, de opera en een leuk parkje met fontein. Het is een gezellige plaats met veel horecazaken en een aangename drukte. Achter de opera ontdekten we ook nog een groot deel van de stad met gezellige pleintjes.

Het kunstmuseum op Piaţa Unirii was ook echt de moeite waard. Als student konden we daar gratis naar binnen. Naast een tiental medewerkers van het museum waren we de enige gasten. Er wordt voornamelijk moderne kunst getoond. Wij vonden dat er heel mooie werken bij zaten!

toch zeker de moeite waard. De zaal zat helemaal vol met Roemeense kinderen. Zulke dingen zie je in West-Europa niet meer.

to vrijwel onmogelijk was om deze watervallen te bereieken. Nadat we het ook aan enkele locals en het toerismebureau hadden gevraagd, was echt duidelijk dat het nieteens met een gewone auto bereikbaar was, maar dat we zelfs een 4×4 nodig hadden. Dat was erg jammer.

Heb je nog tips of adviezen voor andere reizigers?

Ons favoriete stekje om te eten was ‘Jack’s Bistro’, daar kun je een overheerlijke hamburger eten voor weinig. Een erg leuke plaats! Ook moet je zeker naar een brouwerij buiten de stad gaan. Rondleidingen zijn niet echt mogelijk, maar je kunt er wel een hapje eten. Dan serveren ze enkel Roemeense gerechten. De kaart is extreem uitgebreid, eigenlijk is het gewoon het beste om je ogen te sluiten en willekeurig iets uit te kiezen, omdat je er sowieso geen snars van begrijpt.

toeristen als voor de lokale bevolking. En het is ’s nachts ook veilig op straat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top