Mustsee Utrecht: de Metaalkathedraal

utrecht-fietstocht-metaalkathedraal

Fietsen door het Groene Hart

Bij Op reis met ome Hein houden we van fietsen en van koffie. En van koffie drinken tijdens een fietstocht, dat ook. Tijdens onze fietstocht dwars door het Groene Hart, van Gouda naar Utrecht, kwamen we langs de Metaalkathedraal. Net op het moment dat ik Pieter vertelde dat ik wel zin had in… een cappuccino. Is er dan meer tussen hemel en aarde?

De Metaalkathedraal

Het woord ‘cappuccino’ was nauwelijks over mijn lippen, of vanuit mijn ooghoek zag ik een enorm gebouw naast me. Met uitnodigende vlaggen waar het woord koffie opstond. Wat kon ik anders dan slaafs volgen? Achterin het pand zat een klein café met terras, waar ik aan mijn caffeïneverslaving kon voldoen.

Om kort iets over de Metaalkathedraal te vertellen: op de website wordt het omschreven als een ‘ecologisce culturele broedplaats en autonome werkplaats voor kunstenaars’. Het ligt vlakbij Utrecht, in De Meern. Het pand is een voormalige metaalfabriek die weer gevestigd was in een voormalige kerk. Nu is het een prachtig pand waarin verschillende kunstenaars zich gevestigd hebben. Er is een grote tuin en van alles te doen en te zien.

Meer weten?

Meer weten? Kijk dan op de website van de Metaalkathedraal. Hier vind je ook een overzicht van activiteiten die er binnenkort plaatsvinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een filmavond of een workshop lassen?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top