Must See museum in Istanbul: Museum van de Onschuld

Museum van de Onschuld Istanbul Cukurcuma hippe wijk Orhan Pamuk Turkije stedentrip Turkse thee

Vergeet het Topkapı paleis, Istanbul Modern of Dolmabahçe, maar breng als je in Istanbul bent een bezoek aan het Museum van de Onschuld. Gelegen in de wijk Çukurcuma, de kunstzinnige antiekbuurt van het district Beyoglu, in de buurt van de Galatatoren. Een mooie gelegenheid om even te ontsnappen aan de toeristische trekpleisters en je onder te dompelen in een authentiek museum in Istanbul.

Het museum, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Orhan Pamuk, brengt het leven van de Istanbulites in de jaren ’60 tot leven aan de hand van het tragische liefdesverhaal van Kemal en Füsun. Verwacht in dit museum in Istanbul geen suffe schilderijen, of statische beelden, maar een muur vol sigarettenpeuken (gerangschikt op datum), alledaagse snuisterijen en een torso dat de anatomie van liefdespijn laat zien.

Als boekenwurm raad ik je natuurlijk aan om vooraf het boek te lezen, maar mocht je daar geen tijd of zin in hebben: in het museum kun je ook een audiotour nemen. Zo word je hoofdstuk voor hoofdstuk door het boek geleid. Echter… een boek geeft wel weer gratis toegang tot het museum en er wordt een uitgebreide routebeschrijving gegeven, zodat je niet kunt verdwalen. En ben je na je bezoek aan dit museum toe aan een hapje en een drankje? In de omliggende straten zijn voldoende hippe cafés te vinden.

Bezoekadres:

Museum van de Onschuld/Masumiyet Müzesi
Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, 2,
34425, Beyoğlu, İstanbul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top