tomehein.nl/xmlrpc.php" /> Musea in Düsseldorf: 5 tips - Op reis met ome Hein tomehein.nl/wp-includes/wlwmanifest.xml" />
dusseldorf koffiebar museum koffie cappuccino

Stedentrip Düsseldorf

Sinds een aantal maanden is er een directe treinverbinding tussen Arnhem en Düsseldorf. Dat wilden we weleens uitproberen. Op een druilerige donderdag (zulke dagen heb je helaas ook in de zomervakantie) stapten we op de trein. Binnen twee uur stonden we op het Hauptbahnhof van de stad. Maar ja, wat te doen als het regent? Nou, koffiedrinken en naar een museum dus. Bij deze de vijf leukste musea van Düsseldorf op een rijtje.

#1 Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen

In dit museum vind je een uitgebreide (wisselende) collectie van moderne kunst. Het gebouw is ook al de moeite waard.

#2 Düsseldorf Film Museum

Voor de filmliefhebber is dit museum een aanrader. Je vindt er van alles over (het begin van) de film. En er is een bioscoop. Een uur voor sluitingstijd kun je gratis naar binnen.

#3 Museum Kunstpalast

Voor meer moderne kunst in Düsseldorf ga je naar het Museum Kunstpalast. Er is echter meer: de collectie is gestart in de achttiende eeuw en omvat meer dan 100.000 schilderijen, beelden, tekeningen, foto’s en glazen voorwerpen.

#4 Schifffahrtmuseum Düsseldorf

Om deze toren kun je haast niet heen als je je aan de kade bevindt. In dit kleine museum kun je terecht voor alles over de geschiedenis van de scheepvaart. Ook hier geldt weer: een uur voor sluitingstijd kun je voor nop naar binnen.

#5 Heinrich Heine Institut

Een museum over de Duitse dichter Heinrich Heine, die geboren is in Düsseldorf. Het heeft een vaste tentoonstelling over de beste man, evenals wisselende tentoonstellingen over aan literatuur gerelateerde onderwerpen. Voor wie geïnteresseerd is in Heine en boeken: zijn geboortehuis is ook te bezoeken. Het is nu een boekhandel met een café.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top