Citytrip in Rusland: Kvass drinken in Moskou

Kvass Moskou Rusland

Een bezoek aan Moskou en dus aan Rusland is niet compleet zonder kvass. Kvass is een populaire, traditionele drank in Rusland. In tegenstelling tot vodka, natuurlijk Ruslands meest bekende drank, bevat kvass weinig alcohol. Het alcoholpercentage ligt tussen de 0,05 en 2,2%.

Om eerlijk te zijn ziet het eruit alsof je een glas cola drinkt. Alleen smaakt het niet naar cola: de smaak is eerder te vergelijken met roggebrood met stroop, maar dan vloeibaar. Klinkt smerig hè? Is het gelukkig niet.

Het wordt gemaakt van roggebrood, dat men met suiker en water laat fermenteren totdat het gaat gisten. Om eerlijk te zijn ziet het eruit alsof je een glas cola drinkt. Alleen smaakt het niet naar cola: de smaak is eerder te vergelijken met roggebrood met stroop, maar dan vloeibaar. Klinkt smerig hè? Is het gelukkig niet.

Je kunt kvass overal in Rusland drinken, maar mocht je voor een citytrip in Moskou zijn, ga dan naar het Glavny Universalny Magazin (G.U.M.). Deze “Universele Hoofdwinkel” stamt uit eind 19de eeuw en werd in de Sovjettijd omgedoopt tot staatswinkel. Nu is het een kapitalistisch paradijs, je kijkt er je ogen uit. Op de begane grond, vlak bij de fontein, vind je een kraampje waar kvass wordt verkocht. Laat de vodka dus voor wat het is, haast je naar het G.U.M. en probeer kvass!

P.S.: Als je dan toch in het G.U.M. bent, ga eten bij Stolovaya 57. Traditioneel Russisch eten in buffetvorm, dus eerst kijken en dan kiezen. Pas wel op voor het broodje gevuld met zuurkool ;). Die was namelijk wel heel smerig.

4 thoughts on “Citytrip in Rusland: Kvass drinken in Moskou”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top