Koffiebars in Belgrado – hier moet je heen

Koffiebars Koffiebar Belgrado Servië Citytrip Stedentrip Treinreis Roemenië Timisoara Bezienswaardigheden Museum Lunch Diner Eten Ontbijt Cappuccino Koffie Joegoslavië

Natuurlijk was mijn bliksembezoek aan Belgrado niet compleet zonder de nodige kopjes cappuccino. De volgende twee koffiebars zijn zeker de moeite waard, mocht je je ook ooit in de Servische hoofdstad bevinden. Let op: wij zijn het niet meer gewend, maar in Belgrado is het heel normaal om in cafés, restaurants en bars een sigaret op te steken. Er zijn wel rookvrije zones, maar ik kreeg de indruk dat niemand zich daar echt aan houdt.

Tip 1: 19 Grams

Vlakbij ons appartement, in Stari Grad, het oude deel van Belgrado, ligt de koffiebar 19 Grams. Een überhipster plaats (met überhipster mensen en dito interieur). Uitgeput van onze treinreis kwamen we daar aan. Een heerlijke cappuccino deed wonderen en we voelden ons als herboren (was het maar waar). Je kunt er beneden zitten of boven, wij kozen voor boven. De naam verwijst waarschijnlijk naar het aantal gram koffie dat nodig is om een dubbele espresso te maken.

Tip 2: Koffein

Natuurlijk moesten we op maandagochtend ook ontbijten, en waar kan dat beter dan in een van de koffiebars van de stad? Koffein ligt in een van de zijstraten van de autovrije winkelstraat Knez Mihailova. Het is een grote zaak, waar mijn lievelingskleur blauwgroen de boventoon voert <3. Naast een koffiebar is Koffein ook een koffiemuseum. Oh en – het ontbijt was er heerlijk. Wij kozen voor Koffein 1, een ontbijt met croissant, macaron, cappuccino en een enorm glas versgeperste jus d’orange. Een goede start van de dag.

2 thoughts on “Koffiebars in Belgrado – hier moet je heen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top