Aanrader: Museum Volkenkunde in Leiden

Leiden Museum Volkenkunde Nederland stedentrip citytrip bezienswaardigheid tip tips aanrader weekend zomer dagje weg met de trein treinleven

Ga je binnenkort naar Leiden? Breng dan zeker een bezoek aan het Museum Volkenkunde! Het ligt op maar vijf minuten loopafstand van station Leiden Centraal en is zeker de moeite waard. Wij gingen er op een stralend zonnige zondag heen (meer foto’s daarover volgen nog…), speciaal voor de tentoonstelling “Cool Japan“. Van die tentoonstelling zag in namelijk overal posters hangen – op het station in Gouda, op het station in Haarlem, bij ons “thuis” op het station in Arnhem, oftewel ooooveral waar ik kwam. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt et voila, in de trein op weg naar Leiden.

Het Museum Volkenkunde

In het Museum Volkenkunde kun je de vaste collectie bewonderen met objecten uit acht verschillende cultuurgebieden – onder andere Oceanië, Zuid-Amerika, Japan en Korea, China en de Noordpoolgebieden. De voorwerpen die in het museum te zien zijn vertellen allemaal een verhaal over de mensen die in dat gebied wonen, over universele menselijke thema’s zoals feesten, godsdienst, gevechten en de dood. Naast deze vaste collectie van objecten zijn er ook wisselende tentoonstellingen, zoals de tentoonstelling waar wij heen zijn geweest.

Leiden Museum Volkenkunde Nederland stedentrip citytrip bezienswaardigheid tip tips aanrader weekend zomer dagje weg met de trein treinleven

Tijdelijke tentoonstelling Cool Japan

De naam zegt het al: Cool Japan gaat over ehh.. Japan dus. Wij hebben alletwee een fascinatie voor Japan en het land staat zeker nog bovenaan onze bucketlist (afschuwelijk woord is dat zeg). Niet zomaar over Japan,maar over de wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur, zoals Pokémon, Hello Kitty, manga, animé en samoerai. Een mix dus van oude tradities en moderne trends.

Er is een speciale website met alle informatie over de tentoonstelling, zoals uitleg over wat er allemaal te zien is en een overzicht van de verschillende activiteiten die in verband met deze tentoonstelling worden georganiseerd. Het weekend dat wij er waren – 29 en 30 april – was een speciaal “Cool Japan”weekend, met workshops sushi maken, karaoke zingen, een demonstratie Japans kalligraferen en een heuse saképroeverij.

Nieuwsgierig geworden? De tentoonstelling Cool Japan is nog t/m 17 september te zien in het Museum Volkenkunde in Leiden.

IMG_6005

Informatie Museum Volkenkunde

  • Bezoekadres: Steenstraat 1, Leiden
  • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur
  • Telefoon: 088 00 42 800
  • E-mail: info@volkenkunde.nl

 

One thought on “Aanrader: Museum Volkenkunde in Leiden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top