Aanrader: de Millinger Theetuin

Millinger Theetuin Millingerwaard genieten

Millinger Theetuin: een oase van rust

Wil jij dichtbij huis blijven en je toch in een exotisch oord wanen? Plan dan binnenkort zeker een bezoek aan de Millinger Theetuin, een oase van rust in natuurgebied Millingerwaard. Of, zoals op hun website wordt omschreven: een parel in de polder. Wij belandden er tijdens onze fietstocht langs de Rijnroute en hadden het gevoel even in het buitenland te zijn.

Theetuin aan de Rijn

Stel je voor: je stapt op een willekeurige zondagmorgen in Arnhem op de fiets, met een vaag plan om richting de Duitse grens te rijden. Via de Rijnroute kom je langs het wonderschone Kasteel Doornenburg, langs Fort Pannerden, voorbij Millingen… Dertig kilometer verder zit je opeens in een oosterse theetuin met prachtige bloemen, fonteinen, gekleurde tegels en een bamboedoolhof. Verrassing: ons overkwam het.

Oké, ik zal eerlijk zijn. We wisten al van het bestaan van deze theetuin af – en wilden er graag heen. De Millinger Theetuin is een prachtige plek om te genieten van een kopje thee of koffie, om te ontbijten, te lunchen, te dineren, rond te wandelen of een boek te lezen (mijn favoriete tijdsbesteding). Het is een behoorlijk grote tuin, met verschillende plekken om rustig te zitten. Zo met mijn thee, taart en boek voelde ik me in Sevilla, Istanbul en Marrakech tegelijk.

En het leuke is: de tuin is niet alleen een plek om te genieten van een hapje en een drankje. Ook worden er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals workshops, een “beversafari”, yoga, meditatiecursussen en exposities. Oh en: er worden films gedraaid. Buiten. Gecombineerd met een picknick. Als je nu  nog niet enthousiast bent, dan weet ik het ook niet meer.

Handige informatie

Wel handig om te weten: de theetuin is alleen per fiets of te voet bereikbaar. Wil je met de auto komen, dan is de dichtstbijzijnde parkeermogelijkheid in Kekerdom. Vanaf daar volg je gewoon de bordjes met “Millinger Theetuin”.

 

One thought on “Aanrader: de Millinger Theetuin”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Goto Top